preskoči na sadržaj

Osnovna škola Dragutina Tadijanovića Zagreb

Portal za škole

Za sve učenike i nastavnike koji vole koristiti tehnologiju kao pomoć pri učenju, pripremanju nastave, nadopunjavanju znanja iz školskog gradiva, kao i za sve koji žele surađivati s kolegama iz cijele Hrvatske i razmjenjivati svoja znanja i digitalne nastavne materijale, CARNet je razvio i održava Portal za škole -  središnje mjesto na kojemu možete pronaći korisne informacije vezane uz škole i CARNetove usluge, a i sami možete doprinijeti njegovom razvoju svojim sadržajima.

Jedna od glavnih zadaća Portala za škole je prikupljanje, klasificiranje i objavljivanje digitalnih nastavnih materijala, pisanih od strane nastavnika osnovnih i srednjih škola ali i njihovih učenika. Te  materijale nastavnici mogu iskoristiti za osuvremenjivanje i obogaćivanje nastave, dok učenicima služe kao nadopuna nastave ili za samostalno učenje koje uz pomoć tehnologije može biti jednostavnije i zanimljivije. Iz tog su razloga na Portalu za škole objavljene sve informacije potrebne za pisanje, prijavu i objavu digitalnih nastavnih materijala.

Osim digitalnih obrazovnih materijala, na Portalu za škole se mogu pronaći brojne korisne informacije i sadržaji koji prate nastavno gradivo i koji učenicima mogu pomoći pri ispunjavanju njihovih svakodnevnih školskih obveza, ali i pri organizaciji slobodnih aktivnosti. Nastavnicima su namijenjene tri kategorije: učionica, podrška i dio stručni suradnici. U svakoj od njih nudi se mnoštvo sadržaja koje bi im mogle pomoći u svakodnevnom nastavnom radu, a vezani su uz metodiku, financiranje projekata i rad stručnih suradnika. Roditeljima je namijenjen dio Portala na kojem mogu pronaći razne korisne savjete, zanimljivosti te tekstove čije teme obrađuju aktualne probleme s kojima se roditelji svakodnevno suočavaju u odgoju djeteta. Uz navedene sadržaje namijenjene specifičnim potrebama naših čitatelja, valja spomenuti i zajedničke sadržaje koji uključuju vijesti vezane za sva aktualna događanja u školstvu i rad obrazovnih institucija, tehnologiju, znanost, putovanja, hobije itd.

POVEZNICE

 

 

Ministarstvo znanosti i obrazovanja

 

Pravobranitelj za djecu

unicef

Plavi telefon

Hrabri telefon 0800 0800

Vodič kroz zanimanja

Portal 
za škole

 

 
Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
 
Brojač posjeta
Ispis statistike od 3. 9. 2017.

Ukupno: 202521
Ovaj mjesec: 173
Ovaj tjedan: 3
Danas: 3
 
 > Učenici  > Portal za škole
CMS za škole logo
Osnovna škola Dragutina Tadijanovića Zagreb / Bolnička 60A, HR-100090 SUSEDGRAD Zagreb / os-dtadijanovica-zg.skole.hr / ured@os-dtadijanovica-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju