preskoči na sadržaj

Osnovna škola Dragutina Tadijanovića Zagreb

 > O školi
O školi

 

O nama

Osnovna škola Dragutina Tadijanovića danas ima 678 učenika koji su raspoređeni u 29 razrednih odjela. Imamo 5 odjela produženog boravka. O učenicima brine 52 učitelja/ica razredne i predmetne nastave, ravnateljica škole Mirjana Sajko te tri stručne suradnice škole.

 

Osim redovne nastave, učenici su uključeni u:
 

  • dodatnu nastavu matematike, stranih jezika, geografije, povijesti i biologije

  • dopunsku  nastavu iz matematike, hrvatskoga i stranih jezika

  • izbornu nastavu informatike, stranih jezika i vjeronauka.

Od izvannastavnih aktivnosti u školi učenici razredne nastave mogu birati:                  

 - U razrednoj nastavi:  folklornu,  likovnu, literarnu, glazbeno-scensku, glazbeno-recitatorsku,  dramsku, lutkarsku, recitatorsku, vjeronaučnu, origami skupinu, skupinu Kreativna igraonica, Tadijini volonteri i dr.

U predmetnoj nastavi učenici se mogu uključiti u: povijesnu, geografsku, vjeronaučnu, dramsku skupinu, skupinu prve pomoći, zbor, sportsku, glazbenu, likovnu skupinu, robotiku  i dr.

U školi djeluje Učenička zadruga Stenjevčica u koju se mogu uključiti i dati svoj doprinos i svi zainteresirani roditelji.


Učitelji i učenici  za svoj rad i postignute rezultate redovito dobivaju gradska, županijska i državna priznanja.

Posebna pažnja u našoj školi posvećuje se prevenciji nasilja među djecom te radu s djecom s posebnim potrebama. Plaketu Škole bez nasilja imamo od 2004., a status smo obnovili 2009. godine. To ne znači da u školi uopće nema nasilja, već da ga kontinuirno nastojimo prevenirati, spriječiti i da reagiramo na sva saznanja o nasilničkim ponašanjima učenika.  Ove školske godine škola je započela suradnju s Učiteljskim fakultetom u Zagrebu, Katedrom za psihologiju, na edukaciji studenata, budućih učitelja  razredne i predmetne nastave za rad s učenicima/roditeljima na prevenciji nasilja na satovima razrednika i roditeljskim sastancima.

Svake godine realiziramo veći broj projekata i programa. Uz navedeni UNICEF-ov program, treću godine planiramo realizirati CAP program te prema mogućnosti program Imam stav u suradnji s udrugama Korak po korak i Pet plus. Planirani su brojni dani/tjedni integrirane (uz Dječji tjedan, Dan kruh, Dan ružičastih majica - protiv nasilja u školama, Dan planeta Zemlje), Dan otvorene nastave - Odgoj za mir i razvoj, humanitarne akcije, Božićni sajam i svečanost, priredbe i prigodni programi  uz Dan škole, Dan neovisnositi, Dan sjećanja na Vukovar, Dan međunarodnog priznanja RH, završna školska priredba i dr.

U školi djeluju Tadijini volonteri i Podmladak CK koje vode vjeroučiteljice Iva Skelin i Antonija Lešić.

Posebno smo ponosni na međuškolsku suradnju s Osnovnim školama Dragutina Tadijanovića iz Vukovara, Slavonskog Broda i Petrinje.

Škola uspješno surađuje i s Centrom za poticanje darovitosti djeteta ''Bistrić'', Edukacijsko - rehabilitacijskim fakultetom, Učiteljskim fakultetom  u Zagrebu i Uredom za vjeronauk u školi Zagrebačke nadbiskupije  te drugim ustanovama.
POVEZNICE

 

 

Ministarstvo znanosti i obrazovanja

 

Pravobranitelj za djecu

unicef

Plavi telefon

Hrabri telefon 0800 0800

Vodič kroz zanimanja

Portal 
za škole

 

 
Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
 
Brojač posjeta
Ispis statistike od 3. 9. 2017.

Ukupno: 202649
Ovaj mjesec: 301
Ovaj tjedan: 131
Danas: 6
 
 > O školi
CMS za škole logo
Osnovna škola Dragutina Tadijanovića Zagreb / Bolnička 60A, HR-100090 SUSEDGRAD Zagreb / os-dtadijanovica-zg.skole.hr / ured@os-dtadijanovica-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju