preskoči na sadržaj

Osnovna škola Dragutina Tadijanovića Zagreb

 > Knjižnica
Školska knjižnica

Radno vrijeme:
- ponedjeljak - srijeda – 08:00 - 14:00
- utorak – četvrtak: 13:00 – 19:00

- petkom knjižnica radi u smjeni  parnih razreda


Broj telefona:
01/3453991


Školska knjižničarka:
Anita Eljuga


O knjižnici
Školska knjižnica je informacijski, medijski i komunikacijski centar škole namijenjen učenicima i nastavnicima za potrebe redovite nastave, mjesto okupljanja i provođenja izvannastavnog i slobodnog vremena. U skladu s tim, fond školske knjižnice dijeli se na:

  • učenički fond: čine ga lektire i knjige za slobodno čitanje prikladne učeničkoj dobi, dječji časopisi i referentna ili priručna zbirka koja služi za pisanje referata i rješavanje zadataka istraživačkog tipa. Referentnu ili priručnu zbirku čine: enciklopedije, leksikoni, rječnici, atlasi, monografije te razni priručnici kao što su pravopisi, gramatike i sl.
  • učiteljski fond: čine ga znanstveno-popularna i stručna literatura te literature iz pedagogije, metodike, psihologije, sociologije, knjižničarstva i informatike, potrebne za rad i stručno usavršavanje svih učitelja.
  • neknjižna građa: čine je AV (audio-vizualna) i elektronička građa.


U knjižnici se okuplja grupa Mladi knjižničari, čine ju učenici koji vole knjigu, čitanje i druženje u knjižnici. Oni uče o organizaciji knjiga u knjižnici, kako je građa u knjižnici podijeljena te o posudbi knjiga. Svojim idejama, slobodnim vremenom i radom pomažu knjižničarki u svakodnevnom radu knjižnice i pri obilježavanju značajnih dana tijekom godine.

Pravila u našoj knjižnici
Učenici mogu posuditi maksimalno 2 knjige na rok od 15 dana. Referentna ili priručna zbirka te neknjižna građa može se koristiti isključivo u knjižnici, osim kad se radi o razrednoj posudbi na zahtjev učitelja. Također učenici mogu sami uzimati knjige s polica, ali ih moraju vratiti na odgovarajuće mjesto jer ih u suprotnom knjižničarka neće moći pronaći. U slučaju da učenik ne zna vratiti knjigu na određeno mjesto, treba je donijeti knjižničarki koja će knjigu vratiti tamo gdje pripada.


Poveznice
____________________________________________________________ PROTOKOL ODLASKA UČENIKA U ŠKOLSKU KNJIŽNICU

Autor: Orest Graljuk, 15. 9. 2020. 11:02

[više]

 


POVEZNICE

 

 

Ministarstvo znanosti i obrazovanja

 

Pravobranitelj za djecu

unicef

Plavi telefon

Hrabri telefon 0800 0800

Vodič kroz zanimanja

Portal 
za škole

 

 
Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
 
Brojač posjeta
Ispis statistike od 3. 9. 2017.

Ukupno: 202649
Ovaj mjesec: 301
Ovaj tjedan: 131
Danas: 6
 
 > Knjižnica
CMS za škole logo
Osnovna škola Dragutina Tadijanovića Zagreb / Bolnička 60A, HR-100090 SUSEDGRAD Zagreb / os-dtadijanovica-zg.skole.hr / ured@os-dtadijanovica-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju