Tjedan školskog doručka
Ove smo godine u našoj školi obilježili Tjedan školskog doručka od 13. do 17. listopada povezavši Dan kruha, Dan hrane i Dan jabuka.
U 2. a razredu tijekom cijelog tjedna imali smo različite aktivnosti kojima je cilj bio shvatiti važnost redovitog i zdravog doručka te ulogu pravilne prehrane na zdravlje.
Zajedno smo razgovarali o zdravim namirnicama, napravili anketu o doručku, učili kako pravilno kombinirati namirnice/obroke. Kušali smo nova jela, ocijenili ih te s kuharima dogovorili uvrštavanje najboljeg jela u školski jelovnik.
Osvijestili smo koliko je doručak važan za koncentraciju, energiju i opće zdravlje.
Pročitali smo priču Ne treba ti se svidjeti, trebaš samo kušati, upoznali se s različitim alergijama na hranu i različitim prehrambenim navikama. Učenici su obavili zanimljiv intervju s našim kuharima i razmijenili motivacijske poruke.
Kroz projekt učenici su osvijestili koliko malo znaju o važnosti uravnoteženog obroka, kvaliteti i pravilnom kombiniranju namirnica te uvidjeli koliko malo namirnica svakodnevno koriste. Na zanimljiv način proširili su vidike i pomaknuli granice u dobrom smjeru.
