preskoči na sadržaj

Osnovna škola Dragutina Tadijanovića Zagreb

Vijesti

____________________________________________________________ POSJETITE DRŽAVNO NATJECANJE UČENIKA STRUKOVNIH ŠKOLA WORLDSKILLS CROATIA 2022.

Autor: Orest Graljuk, 24. 3. 2022.

Poštovani,
s ciljem populariziranja strukovnih vještina pod nazivom WorldSkills Croatia 2022. od 10. do 12. svibnja 2022. godine u Zagrebu, na Zagrebačkome velesajmu, održat će se Državno natjecanje učenika strukovnih škola, najveće strukovno natjecanje u ovom dijelu Europe u organizaciji Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, a u sklopu ESF projekta Promocija učeničkih kompetencija i strukovnog obrazovanja kroz strukovna natjecanja i smotre.


Video najavu samog događanja možete pronaći na sljedećoj poveznici: https://tinyurl.com/worldskillscroatia.


Ovim putem pozivamo osnovne škole da organiziraju posjet svojih učenika i obilazak natjecanja koje će bit otvoreno za javnost.
 

O natjecanju
U sajamskom prostoru na više od 16.000 m2, tijekom tri dana oko 350 najboljih učenika strukovnih škola natjecat će se u više od 40 strukovnih disciplina koje obuhvaćaju atraktivan spektar od tradicionalnih struka kao što su frizerstvo i pekarstvo, automehatronika, elektroinstalacije sve do suvremenih interdisciplinarnih disciplina poput robotike.

Vrijeme za posjetitelje:
 10. svibnja – od 13:00 do 16:00 h
 11. svibnja – od 10:00 – do 16:00 h
 12. svibnja – 0d 10:00 – 13:00 h


Korist za učenike osnovnih škola

Posjetom WorldSkills Croatia natjecanju učenici će dobiti priliku upoznati se s brojnim mogućnostima koje pruža strukovno obrazovanje, osobno se uvjeriti u atraktivnost strukovnih zanimanja i izvrsnost koju mogu dobiti u strukovnim školama. Tijekom događanja, za učenike i stručne suradnike osnovnih škola, a u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, bit će organizirane i praktične radionice o odabiru srednje škole, zapošljivosti pojedinog zanimanja te alatima za profesionalno usmjeravanje. Također, u svakoj zoni discipline bit će osmišljene aktivnosti „Isprobaj vještinu“ kroz koje će učenici moći praktično isprobati vještine specifične za određeno zanimanje. Sve ove aktivnosti osmišljene su s ciljem poticanja učenika osnovnih škola na nastavak svog školovanja u nekom strukovnom obrazovnom programu. Ovo jedinstveno događanje mjesto je stjecanja informacija o specifičnostima velikog broja različitih zanimanja, upoznavanje s novim modernim tehnologijama te stvaralaštvom učenika strukovnih škola kao i izvrsno iskustvo koje može ohrabriti da neki od posjetitelja postanu budući polaznici strukovnog obrazovanja.
Radi lakšeg praćenja broja posjetitelja, molimo Vas za informaciju o interesu Vaše škole, učenika i učitelja u pratnji, da posjete naše natjecanje putem elektroničke pošte worldskillscroatia@asoo.hr. Također, sve dodatne informacije možete dobiti na navedenoj e-adresi kao i na mrežnim stranicama www.worldskillscroatia.hr i na društvenim mrežama https://www.facebook.com/worldskillscroatia.

S poštovanjem,
Ravnatelj
Mile Živčić
POVEZNICE

 

 

Ministarstvo znanosti i obrazovanja

 

Pravobranitelj za djecu

unicef

Plavi telefon

Hrabri telefon 0800 0800

Vodič kroz zanimanja

Portal 
za škole

 

 
Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
 
Brojač posjeta
Ispis statistike od 3. 9. 2017.

Ukupno: 197723
Ovaj mjesec: 1674
Ovaj tjedan: 235
Danas: 1
 
 > Profesionalno informiranje i usmjeravanje učenika
CMS za škole logo
Osnovna škola Dragutina Tadijanovića Zagreb / Bolnička 60A, HR-100090 SUSEDGRAD Zagreb / os-dtadijanovica-zg.skole.hr / ured@os-dtadijanovica-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju